top of page

Swing-album med Rod Stewart i februari

Uppdaterat: 13 maj

Den 23 februari släpps swing-jazz-albumet "Swing Fever" med Rod Stewart och pianisten Jools Holland, och det första smakprovet från albumet framfördes live på en tågstation i centrala London."Swing Fever" heter Rod Stewarts nya album tillsammans med pianisten Jools Holland.


Den ständigt arbetande rocksångaren Rod Stewart är nu aktuell igen. Denna gång med ett jazz-album där han hyllar kända jazz-låtar från förr. Med sig har han Jools Holland som är en känd pianist i England och har med olika bandkonstellationer uppträtt ihop med Eric Clapton, George Harrison och David Gilmour. Det här är första gången som han spelar ihop med Rod Stewart.


Överasknings-spelning

Den 5 december släpptes ett smakprov från det kommande albumet som fått namnet "Swing Fever". På den 2:40 minuter långa singeln "Almost Like Being In Love" hörs det typiska pumpande pianot, vispspel på trummor tillsammans med Rods karaktäristiska, kripsiga sångröst som än idag låter bra.

Noterbart är att denna singel marknadsfördes och framfördes live på ett lite udda sätt.

På St. Pancras Statin i centrala London gjorde Jools and Rod en översaknings-spelning inför tursamma resenärer som stannade till och fick en glimt av världsmusikerna.


Rod Stewart och Jools Holland bjöd på överraskning i centrala London med sina nya jazz-singel "Almost Like Being In Love". BILD: Privat Instagram


Vad är swing?

Swing är en typ av jazz som utvecklades under 1930- och 40-talen. Swing är dansvänlig tack vare det jämna rytmiska pulserandet. "Swing" eller "swingdans" används även som övergripande namn på de danser man dansar till den, och till besläktad musik.

Framträdande musiker inom swingjazzen var klarinettisterna och storbandsledarna Benny Goodman (kallad "King of Swing") och Artie Shaw, pianisten och storbandsledaren Count Basie samt pianisten Duke Ellington[1]. Nämnas kan även storbandsledarna Glenn Miller och Tommy Dorsey samt gitarristen Charlie Christian. Den senare anses också vara en övergångsfigur och pionjär till bebopjazzen.


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Ref-Cam införs i Premier League

En ny headset-monterad kamera användes för första gången den 6 maj i Premier League i syfte att ge en inblick ur huvuddomarens perspektiv på fotbollsplanen. För sju år sedan fick vi bekanta oss för fö

Comments


bottom of page