top of page

RECENSION: Djupt och utsvävande i "Vargtimme"

Uppdaterat: 13 maj

Med stor nyfikenhet och öppenhet sätter Laleh ord på just den känslan då man ligger vaken ensam mitt i natten i hennes nya singel "Vargtimme" som släpptes den 1 september.


Tidigare i år hörde vi den nya, glada och svängiga singeln "Framåt". Den här gången är det något djupare och mer utforskande. "Vargtimme" är en snygg kontrast till "Framåt" då Laleh uttalat att det framöver kommer ett nytt album. Men från att den lugnt och fint börjar bryter den sedan oväntat ut i något ogreppbart och flummigt som gör att låten inte riktigt fastnar på samma sätt. Den är inte riktigt en hit, men ett fint alternativ i Lalehs katalog.


Vargtimme bryter av från det Laleh tidigare gjort. Både ljudmässigt och i kompositionen. Temat är kul men kanske lite väl flummigt stundtals. När refrängen sedan blommar ut sjunger Laleh rusktigt likt artisten Sia när hon tar i som mest.

En snygg dynamik men rösten är dock allt för stark och kontrasten mellan det mjuka och dramatiska blir för stor.


Det mest positiva i låten "Vargtimme" är att Laleh låter extra personlig och lägger tiden på sig själv istället för att sjunga till barnen, naturen och hela livet som hon så många gånger gjort i tidigare låtar.

Detta är något Laleh själv bekräftar på sin Instagram:


"Vargtimme betyder mycket för mig då den utforskar de timmar mitt i natten när man måste möta sig själv"


"Vargtimme

Vad vill du med mig?

Öppna upp ett fönster

Känn var vinden blåser" / Vargtimme, Laleh


Källor: Instagram10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Ref-Cam införs i Premier League

En ny headset-monterad kamera användes för första gången den 6 maj i Premier League i syfte att ge en inblick ur huvuddomarens perspektiv på fotbollsplanen. För sju år sedan fick vi bekanta oss för fö

Opmerkingen


bottom of page