top of page

RECENSION: Benjamins "Better Days" andas optimism och snygg powerpop

Uppdaterat: 13 maj

I vår ger han sig ut, för första gången, på Europa-turnén "Better Days Tour" och idag släpptes titelspåret som tack vare Benjamin Ingrossos optimism och Vargas & Lagolas produktion bjuder på storslagen powerpop i rätt rikting.


I januari släpptes singeln "Kite" som har spelats flitigt på radiostationerna. En hit som markerade en ny era för Benjamin Ingrosso. Han ska etablera sig i Europa med ny popmusik och det har börjat riktigt bra. Låten "Kite" med sitt färgglada bildkollage till omslag har snart streamats 12 miljoner gånger. Till sin hjälp i studion har han stjärnduon Vargas & Lagola (Salem Al Fakir och Vincent Pontare) som har byggt upp ett eget, storslaget sound som tidigare hörts i Agnes "Here Comes The Night", Avicii's sista album "TIM" och Ghosts "Mary On A Cross" med mera. Faktum är att Ingrossos nya "Better Days" öppnar på liknande sätt som den nyligen nämnda Ghost-låten med timpani-trummor och elgitarrer. I refrängen hörs Salems körsång. Men varför är dessa två så viktiga i detta sammanhang? Jo, för att de bär upp hela låten och arrangerar den på ett sätt som lyfter upp varenda melodislinga. Det gör "Better Days" till årets hittills bästa svenska poplåt.


Benjamin Ingrosso har tidigare varit öppen med hur han inspireras av äldre musik från främst 70-talet. Det syns även i hans mode, som numera övergått till mer Iggy Pop. Det är i vilket fall inte förrän nu han på riktigt når ut med den stilen. Den gifter sig snyggt med produktionen i dessa två nya låtar. Dessutom andas det optimism i textraderna "Changes gonna come"... "I see Better Days ahead", vilket är exakt det vi behöver nu efter en lång vinter. Tack för peppen, Benjamin och grattis till en dunderlåt!


BILD: Live Nation


Better Days Tour – Europe

1 april – Knust – Hamburg – Tyskland

2 april – Melkweg – Amsterdam – Nederländerna

4 april – Heaven – London – England

5 april – Les Etoiles – Paris – Frankrike

6 april – CBE – Köln – Tyskland

8 april – Kranhalle – München – Tyskland

9 april – Hole 44 – Berlin - Tyskland

10 april – Amager – Köpenhamn – Danmark

12 april – Sentrum Scene – Oslo – Norge

17 april – Magnolia – Milano - Italien

18 april – Chango – Madrid – Spanien

23 april – Tavastia – Helsingfors – Finland

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Duane Eddy död - gitarrpionjären blev 86 år

Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade elgitarrsoundet på 1950-talet med sin "twang", har avlidit i sitt hem i Tennessee, USA, skriver New York Times. Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade

Comments


bottom of page