top of page

Paul McCartney hintar om nytt album 2024

Uppdaterat: 4 jan.

Paul McCartneys kreativa glöd tycks aldrig slockna. Under de senaste åren har han gett hintar om att han jobbar på nya låtar och mycket talar för att vi snart får höra resultatet.Det var senast under pandemiåret 2020 som den 81-årige musiklegendaren Paul McCartney toppade försäljningslistorna med sitt hyllade album "McCartney III". Ett projekt som han berättade var ganska oplanerat och som utformades efter gamla demo-inspelningar samt producerades i egen regi på grund av pandemins stora begränsningar.I själva verket har han jobbat på ett annat album under en längre period med "Hackney Diamonds"-producenten Andrew Watt. Enligt olika källor talar mycket för att han snart redo att släppa den nya musiken. Det här vet vi än så länge:


När "McCartney III Imagined" (en alternativ version av det senaste albumet med moderna tolkningar av andra artister) marknadsfördes ska Paul ha sagt att han började spela in några låtar med producenten Andrew Watt i Los Angeles. Förmodligen fortlöpte inspelningsprocessen under 2021, 2022 och 2023 då Paul även gästade i Rolling Stones låt "Bite My Head Off"


I december 2022 publicerades denna intervju på McCartneys hemsida:

Vad ser du fram emot under året 2023?


- Först ska jag ha lite semester, vilket jag verkligen ser fram emot och jag håller just nu på med att spela in med flera olika personer, så det ser jag också fram emot att fortsätta med i år. Jag har börjat jobba med Andrew Watt och han är en väldigt intressant man och vi har jättekul ihop!I augusti fortsatte Paul McCartney att nämna sin inspelningsprocess i en intervju med Brasiliansk press.


- Att skapa och arrangera är min stora hobby. Jag har några nya låtar som förmodligen kommer släppas vid något tillfälle 2024. Vi får se!


Rolling Stones gitarrist Ronnie Wood har berättat att när Paul gästade bandet i Los Angeles spelade man in fler låtar ihop. Resten kan komma att släppas på Stones nästa album. Ett projekt som Mick Jagger har avslöjat. När man gjorde "Hackney Diamonds" fanns det så mycket material att det blev över till ännu ett nytt album.


Slutligen släppte tidiningen UNCUT Magazine en förhandstitt på kommande album där just McCartney var med på en halvsida. Varken namn eller release-datum är klart. Men artikeln bekräftar ändå att något är på gång.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page