top of page

Mick Jaggers sju år långa konflikt med dansk hamburgerkedja

Uppdaterat: för 2 dagar sedan

Jagger. Så heter en hamburgerkedja i Köpenhamn som blivit allt mer populär. Rockstjärnan Mick Jagger gillar dock inte detta och vill att kedjan ska byta namn.


Michelinkocken Rasmus Oubæk är grundare till Jagger som sedan 2016 har serverat hamburgare i Köpenhamn och har nu 18 restauranger i den danska huvudstaden.


© Evan Agostini/Invision/AP/TT


Ända sedan starten har kedjan velat varumärkesskydda sitt namn, för att kunna expandera utomlands. Men det är något som Mick Jagger inte godtar. I sju års tid har denna strid pågått.

Rolling Stones-stjärnan hävdar att han har rätten till namnet Jagger och målet har nu på nytt tagits upp av EU:s immaterialrättsmyndighet skriver den danska tidningen Børsen.

Ett första utslag från myndigheten härom året gick på artistens linje, men nu hävdar danskarna i sin överklagan att Rolling Stones-stjärnan inte använder sig av sitt varumärke och därmed inte kan stoppa andra från att kalla sig Jagger.

Striden kan bli avgörande för danskarna. Om de förlorar kan resultatet i slutändan bli att hamburgerkedjan måste byta namn.

2 visningar0 kommentarer
bottom of page