top of page

Mick Jaggers sju år långa konflikt med dansk hamburgerkedja

Uppdaterat: 13 maj

Jagger. Så heter en hamburgerkedja i Köpenhamn som blivit allt mer populär. Rockstjärnan Mick Jagger gillar dock inte detta och vill att kedjan ska byta namn.


Michelinkocken Rasmus Oubæk är grundare till Jagger som sedan 2016 har serverat hamburgare i Köpenhamn och har nu 18 restauranger i den danska huvudstaden.


Ända sedan starten har kedjan velat varumärkesskydda sitt namn, för att kunna expandera utomlands. Men det är något som Mick Jagger inte godtar. I sju års tid har denna strid pågått.

Rolling Stones-stjärnan hävdar att han har rätten till namnet Jagger och målet har nu på nytt tagits upp av EU:s immaterialrättsmyndighet skriver den danska tidningen Børsen.

Ett första utslag från myndigheten härom året gick på artistens linje, men nu hävdar danskarna i sin överklagan att Rolling Stones-stjärnan inte använder sig av sitt varumärke och därmed inte kan stoppa andra från att kalla sig Jagger.

Striden kan bli avgörande för danskarna. Om de förlorar kan resultatet i slutändan bli att hamburgerkedjan måste byta namn.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Ref-Cam införs i Premier League

En ny headset-monterad kamera användes för första gången den 6 maj i Premier League i syfte att ge en inblick ur huvuddomarens perspektiv på fotbollsplanen. För sju år sedan fick vi bekanta oss för fö

コメント


bottom of page