top of page

"Hackney Diamonds" - Rolling Stones mystiska tidningsartikel

Uppdaterat: 28 aug. 2023

"Hackney Diamonds". Så lyder troligtvis namnet på The Rolling Stones nya album.

Efter en mystisk tidningsartikel sprider sig spekulationerna i London.


The Rolling Stones verkar ha brutit ny mark i hur man marknadsför ett kommande albumsläpp. I alla fall om man kikar i det senaste numret av den lokala tidningen Hackney Gazette från östra London. Där i dök en annons med ett falskt glasreparationsföretag upp. För det första innehåller loggan en liten version av Stones flaming lips-logotyp och längst ner står det att företaget grundades 1962 och det är samma år som The Rolling Stones bildades. För det andra står det följande i annonstexten:

“Our friendly team promises you Satisfaction, when you say Gimme Shelter we’ll fix your Shattered windows.” Denna text refererar till tre Rolling Stones singlar: (I Can’t Get No) Satisfaction, Gimme Shelter and Shattered.)


Men det slutar inte där. På annonsen finns även ett telefonnummer som kopplas till en förinspelad monolog där en man med en lokalankrad dialekt säger: “Hackney Diamonds, specialists in glass repair. Don’t get angry, get it fixed. Opening in September”.


Det verkar även som att denna kampanj har planerats under en ganska lång tid. Det skapades nämligen en ny domän www.hackneydiamonds.com redan i april.Varför "Hackney Diamonds"?

Så vad är anledningen till att albumet kommer att heta "Hackney Diamonds?"

Jo, Hackney Diamonds är nämligen ett gammalt slangord från London som syftar på "krossat glas specifikt efter en bilruta eller ett glasfönster från ett rån". Östra London-bor använder även frasen Dalston Diamonds, vilket refererar till ett särskilt område i Hackney.


Läckt låtlista


Albumet beräknas släppas redan i oktober enligt flera källor. För den som inte kan vänta har flera sidor lagt ut en eventuell låtlista som enligt källorna ska stämma.

Även om allt är långt ifrån klart så väcker titlarna i alla fall ens intresse.


 1. Angry

 2. Bite My Head Off

 3. Depending on You

 4. Dreamy Skies

 5. Drive Me Too Hard

 6. Get Close

 7. Live By The Sword

 8. Mess it Up

 9. Morning Joe Cues

 10. Sweet Sounds of Heaven

 11. Tell Me Straight

 12. Whole Wide WorldNu är det nära! Omslaget till The Rolling Stones kommande album "Hackney Diamonds" är designat av Paulina Almira och läckte ut på internet samma dag som den mystiske annonsen publicerades i den lokala tidningen i östra London.


Källor: theguardian, Facebook, Instagram


TIPS: Läs mer om processen bakom The Rolling Stones kommande album i den tidigare artikeln "Nya detaljer kring Stones kommande album".


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page