top of page

Gyllene Tider-filmen "Sommartider" kommer sommaren 2024

Uppdaterat: för 6 dagar sedan

Sommartider hej hej! Nästa sommar är det biopremiär för den nya Gyllene Tider-filmen. Under torsdagen den 22 december släppte filmproduktionsbolaget Nevis Production de första bilderna på filmen som kommer visa hur bandet, mot alla odds, lyckas bli ett av Sveriges mest folkkära popband.


I sommar kommer vi få se Valdemar Wahlbeck, 19, som spelar Per Gessle i den nya filmen "Sommartider". Han är född och uppvuxen i Gyllene Tiders hemstad Halmstad och son till komikern Peter Wahlbeck. Vid hans sida kommer Phoneix Parnevik, 21, känd från realityserien Parneviks på TV3, porträttera trummisen Micke Syd. Lancelot Hedman Graaf, 22, kommer spela basisten Anders Herrlin. Göran Fritzon och gitarristen Mats MP Persson spelas av Ville Löfgren, 17, och Xawier Kulas, 16 från Halmstad.

I en kortare scen ser vi även en glimt av Ella Tiritiello som spelar Marie Fredriksson, sångerskan som gick ur tiden 2019 och som tillsammans med Per Gessle bildade Roxette i slutet av 80-talet.


- Det är fantastiskt. Alla är jätteduktiga. Det är ett grymt manus och jag hoppas filmen blir lika bra som manuset, sade Per Gessle i Nyhetsmorgon i oktober och fortsätter.

- Det är ingen dokumentär, utan den handlar om resan till att Sommartider släpps 1982.


I ett reportage i Dagens Nyheter berättade Anders Herrlin att även han varit med på ett hörn.

- Jag har mest hjälpt till dialektmässigt, säger han.


Inspelningarna avslutades i höstas efter att bandet själva avslutade sin sommarturné "Hux Flux". Vilket datum filmen har premiär på bio är ännu inte klart.


Källor: aftonbladet.se dagensnyheter.se Instagram: @pergessle & @nevisproductions

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Ref-Cam införs i Premier League

En ny headset-monterad kamera användes för första gången den 6 maj i Premier League i syfte att ge en inblick ur huvuddomarens perspektiv på fotbollsplanen. För sju år sedan fick vi bekanta oss för fö

bottom of page