top of page

Rullande stenar på färgsprakande USA-turné - så var inledningen

Uppdaterat: 13 maj

De rockande stenarna slutar aldrig att rulla. I slutet av april gick den nya Hackney Diamonds-turnén av stapeln i Houston, Texas i USA och nu väntar en intensiv turnésommar.

Mick Jagger och Keith Richards i Paris, 2022 under deras Sixty Tour.


Det nya albumet "Hackney Diamonds" följs upp av en omfattande turné under samma namn som nu pågår i USA. På de två första spelningarna har The Rolling Stones spelat fyra nya låtar, "Angry", "Whole Wide World", "Sweet Sound of Heaven" och "Mess it Up". Med sig på trummor har de, liksom tidigare Steve Jordan som sedan 2021 har fått det ärofyllda uppdraget att ersätta den bortgångne Charlie Watts.


Lustfyllt och storslaget

Efter att ha lyssnat på ett antal videor från de två första spelningarna i år i Houston och New Orleans låter det mesta sig likt. Förutom att tempot är aningen långsammare, Mick Jaggers röst når inte längre upp i de högsta tonerna och Keith som hasar efter då och då i riffen. Men Ronnie Wood, som är fem år yngre, ser till att hålla samman arrangemanget och gruppen, och han gör det bra. Lika bra som han målar sina setlists inför varje spelning.


Omkastad ordning

På tal om setlists så har det skett en del förändringar i låtordningen. Traditionsenligt bryter Keith av med ett eget nummer halvvägs in i konserten. Under Sixty-turnén växlade han mellan "Connection", "Slipping Away" och "You Got the Silver". Den här gången verkar han ha bestämt sig för sin låt från 1981 "Little T&A, och dessutom håller han sig bara till en låt istället för två som han tidigare spelat.

Öppningslåten då? Ja, det är inte "Street Fighting Man", som det var 2022, utan nu är det "Start Me Up" som inleder kalaset. 60-tals biten "Out of Time" tog man upp 2022 för första gången vilket man håller kvar och "Sweet Sound of Heaven" är näst sist ut istället för "Sympathy for the Devil" som flyttats upp i programmet.


New Orleans Jazz Fest

Den 2 maj spelade Stones i New Orleans på en årlig Jazz Festival och man såg till att bjuda på låtar som passade spelstället, exempelvis den bluesaktiga "Let it Bleed". På scen bjöd man även in Irma Thomas i låten "Time is on my Side". I och med att konserten hölls på dagtid syntes en stor duk med en specialdesignad tunga, istället för den helröda varianten samt bildskärmarna som man har kryddat med specialeffekter i form av diamanter som krossas när bandet äntrar scenen.


The Rolling Stones är just nu ute på en sommarturné i USA som avslutas i Los Angeles i juli. Om de kommer till Europa och Sverige igen är än så länge oklart.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Duane Eddy död - gitarrpionjären blev 86 år

Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade elgitarrsoundet på 1950-talet med sin "twang", har avlidit i sitt hem i Tennessee, USA, skriver New York Times. Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade

Billie Eilish släpper nytt album i maj

Billie Eilish släpper ny musik i vår. Och hon sparar inte på krutet. Det blir nämligen ett ett helt fullängdsalbum den 17 maj. Den har redan skapat en del uppståndelse på grund av titeln "Hit me hard

Comentários


bottom of page