top of page

Roxette åker ut på världsturné 2025 - med Lena Philipsson

Uppdaterat: 13 maj

Crash Boom Bang! Ja, nyheten slog faktiskt ner lite som en bomb när Per Gessle idag meddelade att han nästa år ger sig ut i världen på en Roxette-turné. Vid sin sida har han med sig Lena Philipsson.


För fem år sedan gick sångerskan Marie Fredriksson bort efter sin långa cancerkamp. Sedan dess har ett stort tomrum försökt fyllas. Det har givits ut jubileumsutgåvor av Roxettes album, samlingsskivor och i höst sätts en Roxette-musikal upp. Men ingen ny turné har varit aktuellt fram tills idag när Per Gessle släppte nyheten om att Roxette åker ut på världsturné 2025.

Med sig har han, det lite oväntade inslaget, Lena Philipsson vid sin sida. Ett samarbete som har ser fram emot. Senast de gjorde något ihop var 1986 när Per skrev ”Kärleken är evig” till Lena i Melodifestivalen. Så här säger Gessle i Göteborgs-Posten:


"Marie kommer alltid vara oersättlig och jag är inte intresserad av att starta en ny duo. Men jag har grubblat över hur jag ska sköta om denna låtskatt på bästa sätt. Idén att bjuda in Lena till Roxette kändes enormt lockande."


Turnén kickar igång i februari nästa år i Kapstaden, Sydafrika.Men inte nog med det. Passande nog så släppte Per Gessle tillsammans med just Lena Philipsson låten ”Sällskapssjuk” idag, som är titelspåret på Gessles kommande album.

Tidigare i år gjorde han en duett med Molly Hammar i låten ”Beredd”. Hela albumet kommer bestå av duetter, vilka som gästar i övriga låtar återstår att se.242 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Ref-Cam införs i Premier League

En ny headset-monterad kamera användes för första gången den 6 maj i Premier League i syfte att ge en inblick ur huvuddomarens perspektiv på fotbollsplanen. För sju år sedan fick vi bekanta oss för fö

コメント


bottom of page