top of page

Rolling Stones Europa-turné rullar vidare

Uppdaterat: 13 maj

I över 60 år har vi fått njuta av ett av världens största rockband - The Rolling Stones. I mars släppte bandet nyheten om en Europa-turné via sociala medier vid namn "Sixty". Mick Jagger, Keith Richards och Ronnie Wood samlas ännu en gång för att bjuda fansen på färgstarka rockkonserter i världsklass och för att samtidigt hylla den bortgångne trummisen Charlie Watts.


Charlie Watts är saknad

Charlie var, enligt bandet själva, den stora varma, tryggheten i bandet och sedan hösten 2021 då han lämnade jorden 80 år gammal har han ersatts av musikern Steve Jordan som behärskar Charlies spelstil mycket väl. Faktum är att låtarna tycks få en helt ny klang och tempo nu när de intar Europa för sextionde gången. Konserterna inleds med ett bildspel på Charlie innan de klassiska orden "Ladies and gentlemen - The Rolling Stones" ekar över arenan.


Låtlistan

Turnépremiären ägde rum i Madrid den 1 juni och låtlistan innehöll i vanlig ordning de stora hitsen men bjöd också på små överraskningar. Mick Jagger har i många år undvikit att spela de äldre låtarna som han sägs vara mindre stolt över, nu verkar främst Ronnie har övertalat honom. De spelade "Out of Time" för första gången för spanjorerna. "Sad Sad Sad" (från Steel Wheels 1989) och "Living in a Ghost Town" (släpptes under pandemin) var också med.


Ronnie Wood har sedan några år tillbaka målat låtlistorna backstage med egna färger som sedan säljs i hans webbshop. Ronnie är en utbildad och enastående konstnär som ofta målar porträtt i akryl av bandet och musiker som han har musicerat med genom åren. I sommar kan det bli de sista setlists han skapar från Europa. Det spekuleras ständigt om att Stones gör sin sista föreställning, men de senaste bilderna visar på en energi som få artister har.Med Ronnie Wood målar ser Mick Jagger till att turista ordentligt i de europeiska städerna mellan varven och han delar glatt med sig av sina bilder på Instagram. Keith håller sina gitarrer stämda och visst svänger det som aldrig förr!


Sixty-turnén fortsätter till Liverpool den 9 juni och avslutas i Sverige då bandet intar Friends Arean den 31 juli och det förväntas bli storslaget. Troligtvis är det sista chansen för oss att se Stones i Norden.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Duane Eddy död - gitarrpionjären blev 86 år

Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade elgitarrsoundet på 1950-talet med sin "twang", har avlidit i sitt hem i Tennessee, USA, skriver New York Times. Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade

Comments


bottom of page