top of page

RECENSION: Molly Sandén är tillbaka - och kommer hålla tillbaka

Molly. Sandén beskriver känslor i svensk pop som ingen annan. "Hålla mig" är en dramatisk "runda i baren"-historia som hålls ihop av en förebyggande anti-otrohets-refräng och en melodi som dessutom sätter sig på hjärnan och lämnar lyssnaren med hopp inför helgen.


Jag får en känsla att när Molly skriver nytt gör hon det inte bara för att få en ny radiohit. Hon vill verkligen säga något och dela med sig av sitt liv. Och den här gången är håret färgat rött och blicken lite vildare. Till det positiva. Känslan är att hon är fri. Hon gör vad hon vill både i musiken och i privatlivet. I "Hålla mig" sjunger hon om att ett par ska kunna gå ut utan att otrohet eller svartsjuka uppstår. Det är det enda kravet Molly ställer. Ett fint budskap som man inte hör alltför ofta inom svensk popmusik. För ofta kretsar sådana låtar i sådana fall kring problem och ångest efter en natt på krogen. Den här låten är desto mer förebyggande. Det ska inte vara så farligt att lajka någon annans bild eller ta en drink till för att ha kul. Så länge man håller ihop som par.

"Jag kan hålla mig om du håller dig, håller det vi sa, håller allt tillbaks, tills vi går hem"

Förra året fick hon barn tillsammans med David Larson. Men mammaledigheten har inte hållit kreativitet tillbaka. Det Molly släpper i dag är en av de bästa låtarna hon någonsin gjort. Jag lyssnar gärna en gång till.


Källa: spotifyMolly är inte bara en popprodukt. Hon är en fena på att skriva också. Någon som hon visar i sin nya anti-otrohetslåt "Hålla mig".

12 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page