top of page

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Uppdaterat: 13 maj

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube.


Då var det återigen dags för Grammis-galan då Sveriges artistelit prisbelönas. Programleder gör Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll, känd från bland annat sin humorserie Dips på SVT. Och de tänker inte spara på krutet.

”Stora frisyrer, små byxor. Hög- och lågbegåvat, fint och fult. Eld och frukt! Kul ska vi ha, skriver Marie i sitt Instagram-inlägg.


Men det är ju trots allt artisterna som står i fokus. I år tillkännages flest nomineringar till bland andra Thomas Stenström, Bolaget och Zara Larsson.

Här är några utav de 21 kategorierna.


ÅRETS ALBUM 

Darin – En annan jag

Dina Ögon – Oas

Fricky – Horizon Inn 

Jelassi – dom har bara gett mig ett namn 

Thomas Stenström – Superlativ 97 

 

ÅRETS ALTERNATIVA POP

Deportees – People Are a Foreign Country (Deluxe)

Dina Ögon – Oas 

Fever Ray – Radical Romantics 

Sarah Klang – Mercedes 

Yaeger – Jaguar 

 

ÅRETS ARTIST 

Bolaget 

Hooja 

Loreen 

Thomas Stenström 

Zara Larsson 

 

Sänds på Youtube

I år har man valt att gå utanför TV-tablån och sända galan på Youtube. Närmare bestämt live 20.00 på onsdag på Grammis-galans egen Youtube-kanal.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Duane Eddy död - gitarrpionjären blev 86 år

Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade elgitarrsoundet på 1950-talet med sin "twang", har avlidit i sitt hem i Tennessee, USA, skriver New York Times. Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade

Billie Eilish släpper nytt album i maj

Billie Eilish släpper ny musik i vår. Och hon sparar inte på krutet. Det blir nämligen ett ett helt fullängdsalbum den 17 maj. Den har redan skapat en del uppståndelse på grund av titeln "Hit me hard

Comments


bottom of page