top of page

Pete Townshend med nytt soloalbum

Det händer – Pete Townshend gör det på egen hand som han senast gjorde för 25 år sedan. The Who’s gitarrist och låtskrivare Pete Townshend verkar ha något viktigt att berätta. Han släpper nämligen ett nytt soloalbum i vår. För ett par veckor sedan syntes han stå med sin singel ”Can’t Outrun the Truth” på The Who’s sociala medier och släpps både fysiskt och digitalt inom en vecka. Producenten heter Guy Pratt och har samarbetat med artister som Madonna, Pink Floyd och The Smiths. Omslaget föreställer Pete i typisk The Who-klädesel, en brittisk rock och en gitarr sittandes på en pall.

Pete Townshend har, till skillnad från sin virvelvind till kollega Roger Daltrey ett reserverat och kritiskt tänkande kring sin musik. Londonsonen Pete Townshends texter präglas ofta av politik och musiken brukar vara finslipad in i de minsta detaljerna. Året 2018 släppte han en novell och har jobbat med nya uppsättningar av The Who’s inkomstbringande rockoperor ”Tommy” och ”Quadrophenia” genom åren.


Sedan 2019 då gruppens nya album ”WHO” släpptes har turnébussen rullat varm både i och utanför Englands gränser. Så länge Pete orkar spela sina powerslag på gitarren och Roger Daltrey fortfarande kan sjunga sina höga toner verkar bandet inte ha några planer på att sluta. Det har nämligen spekulreats kring ännu ett nytt album från gruppen, men det lär nog vänta om allt ska bli precis som Pete vill ha det.Pete håller stolt upp sina nya singel som släpps i vår.

Tillsammans med producent och musiker till det nya albumet.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page