top of page

Pet Shop Boys släpper nytt - "Dancing Star" till det kommande albumet

Den 31 januari släppte Pet Shop Boys singeln "Loneliness" inför deras kommande album "Nonetheless". Den 3 april kommer ett annat smakprov och kanske en mer dansvänligt sådant i form av singeln "Dancing Star"


Neil Tennant, 69 och Chris Lowe, 64 är radarparet i den brittiska synthpop-duon Pet Shop Boys som efter sina stora hits "West End Girls" och "It's A Sin" på 80-talets andra hälft etablerat sig som en av förgrundsfigurerna till den moderna dansmusiken. Efter genombrottet har de med korta mellanrum gett ut ny musik. "Go West" blev en hit 1993 och i det senaste albumet "Hot Spot", med inspiration från gatugrändernas puls fick de radiohits som "Dreamland" och "Monkey Buisness".


Ny producent på nytt album

Denna gång kliver Pet Shop Boys in i en ny värld på albumet "Nonetheless" i ett första samarbete med producenten James Ford som senast nådde stora framgångar med Blurs comeback-platta "The Ballad of Darren". Nämnvärt är att han även producerat konkurrenten Depeche Modes "Memento Mori". Utöver dessa har han även samarbetat med Arctic Monkeys, Florence and the machine och Gorillaz.


Åt vilket håll Pet Shop Boys kommer gå i sitt nya projekt återstår att se. Vissa låttitlar syftar till politiska texter och andra mer om existentiella frågeställningar.


Albumets låtlista:

Loneliness

Feel

Why am I dancing?

New London Boy

Dancing star

A new bohemia

The schlager hit parade

The secret of happiness

Bullet for Narcissus

Love is the lawSingeln "Dancing Star" med Pet Shop Boys släpps den 3 april.

4 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page