top of page

Loreen är storfavorit till lördagens final

Uppdaterat: 9 mars 2023KRÖNIKA/RECENSION: Då var det redan dags för finalen av årets Melodifestivalen på lördag.

Redan vi första tonen av Lorrens nummer "Tattoo" tycktes tittarna förtrolals av Loreens nummer. Sedan den sista deltävlingen har den spelats flitigt på radio samt blivit tippad som storfavorit om och om igen. Jag spekulerar och samlar information som uppladdning inför lördagens stora musikfest!

Loreen tävlar i en helt annan division, i en egen division. Förmodligen går hon ut som segrare detta året om man ska tro på alla odds och media. Sedan har vi ju några andra artister med också. Panteoz är ett exempel på bidrag som hamnat mest i skymundan, trots en bra låt och väl utfört nummer. Den unga ukrainska sångerskan Maria Sur är dock inte i skuggan. Hon berör många med sin röst samt bakgrund och jag tror hon kommer bli ”farlig” på lördag.


Theoz har i år en starkare låt än förra året, bättre ”moves” och en annan självsäkerhet som tog honom till final senast från semifinalen. Även här finns en bred målgrupp i Sverige som diggar Theoz, men kommer förmodligen hamna i skuggan av norrmännen.


Nordman respekteras både av sina konkurrenter, som det visade sig i mellansnacken i semifinalen, och den svenska publiken samt förmedlar en trygghet och ett hopp på scenen som jag tror många dras till. Avicii-slingan med nyckelharpa är genialisk.
Men hur mycket vi än pratar om de andra så ses Loreen som den självklara, som den starkaste och bästa. Det är kul att publiken ser det djupa och musikaliska hos artister som Loreen i en Mello-värld där mycket dränks av glitter och effekter. Men låten blir mindre och mindre unik för mig som lyssnare och tappar lite utav fotfästet ju mer global den blir på kort tid. Frågan är om folk på lördag känner nu att låten tilltalar dem personligen eller inte. Den internationella juryn kommer nog iallafall ge ut några tolvor till henne.

I slutändan tycks det var avskalade nummer som ”Tattoo” som drar det längsta strået, se bara på ”Hold me closer”, vinnarlåten förra året med en ensam Cornelia, en grön cirkel och svart scen. ”The Mamas” likaså med svart bakgrund och några glödlampor.
Topp 5 antal streams på Spotify (7 mars)


  1. Loreen - 5 467 338

  2. Theoz - 2 652 415

  3. Smash into Pieces 1 873 862

  4. Marcus & Martinus 1 552 117

  5. Nordman - 1 223 851


Hugo tippar resultatet på lördag:


  1. Tattoo - Loreen

  2. Air - Marcus & Martinus

  3. Never Give Up - Maria Sur

  4. Släpp alla sorger - Nordman

  5. Mer av dig - Theoz


13 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page