top of page

Håkan kan bättre än poetiska försök

Uppdaterat: 19 nov. 2023

För höga förväntningar kan leda till missnöje. Håkan kan bättre och "Poetiska försök" är tyvärr inte mer än just försök. Den skickliga låtskrivaren Håkan Hellström har gjort betydligt starkare prestationer innan. Den här gången blir det inte på riktigt.


📀📀 2/5


På senare tid har den folkkära artisten varit flitig med bland annat skivsläppet "Rampljus" som innehåller flera höjdpunkter och minnesvärda kompositioner. Där tycker jag personligen att han lyckas riktigt bra på många plan. Det estetiska uttrycket är alltid där på plats. Han bjuder på något nytt, men i "Poetiska försök" känner jag inte igen honom, och jag vet inte varför?


Otydlighet och svag sånginsats

Den här gången såg jag fram emot arenarock eller akustiska toner i "Illusioner"-anda. Det är nämligen då den stora poeten kommer fram i Göteborgssonen. Istället blir det mesta platt fall, tyvärr. I ett försök att låta modern och ungdomlig blir "Poetiska försök" just vad den heter; "försök" och ingen låt är riktigt minnesvärd. En anledning är att Håkans sånginsats som är på tok för svag (har annars inga problem med hans röst som vissa brukar gnälla på), ljudproduktionen är som en dimma av otydliga och svajiga gitarrer, pianon och synthar som låter osynkade. Det är som att gå på lina och hoppas att man inte faller ner. Håkan tar sig till mål, men det är med nöd och näppe. Man förväntar sig ändå lite mer elegans och framför allt ett par hits att ta med sig in i mål.


Men finns det några ljusglimtar, då? Ja, det skulle i sådana fall vara "Den här gången är det på riktigt". En bra poplåt, men återigen dränks den av den svajiga sången och ljudlandskapet som inte faller mig i smaken. Men det gör den säkert hos alla hans fans.


Kärlekstexterna är trots allt där. Han beskriver livet målande och det är välarbetat. Lyriken väger upp helheten och räddar albumet från att bli ett stort frågetecken.


"Känns som vi snurrar i regnet i svartvitt,
den här gången är det på riktigt"

2/5

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page