top of page

Ed Sheeran släpper personligt album

Uppdaterat: 5 mars 2023

Den 5 maj kommer Ed Sheerans nya platta ”Subtract”, en fortsättning på artistens matematiska albumserie och skrivs som ett minustecken ”-”.

Det kommande albumets omslag må vara klätt i glada, påskgula färger, men består av Ed Sheerans mörkaste tankar. - "För första gången försöker jag inte skapa ett album som folk kommer gilla, jag skapar bara något som är ärligt och sant”, skriver världsartisten på Instagram.


På sociala medier igår den 1 mars släppte den brittiske songwritern Ed Sheeran nyheten om att ännu ett nytt album är klart för utgivning. Succé-albumet ”=” med hitlåtar som ”Shivers” & ”Bad Habits” släpptes för knappt två år sedan efter pandemin och nu har Sheeran varit produktiv igen, men denna gång av en annan anledning.


Under en månad gick en av hans närmsta vänner bort samtidigt som hans fru fick en tumör i samband med att hon var gravid.

Under årskiftet kunde fansen se Ed ta avstånd från alla sociala medier då han tillfälligt raderade alla hans inlägg och skrev ”Vi ses igen nästa år” på hans profilsida.


För första gången kommer vi som lyssnare möta Ed Sheeran som extra sårbar och personlig. Titlar som ”Eyes closed”, ”Life is going on” & ”End of youth” vittnar redan om artistens bearbetning och reflektioner om livets mörkaste stunder.

Ed Sheeran tycks vara lika ambitiös och öppen med sina känslor och som han är med sin utgivning.

Tre månader innan utgivning finns albumet redan att förhandsboka på hans officiella hemsida i flera olika format på LP, CD och även lasset i olika deluxe-versioner.

Det bådar gott för ännu ett nyskapande och konstnärligt arbete av Ed Sheeran som känns värd att längta efter. Nu har Ed använts sig av alla matematiska tecken som är titlarna på hans album. I år är det tio år sedan han släppte det första i ordningen "+" och nu är "-" snart här. Frågan är om detta blir slutet på en framgångsrik Ed Sheeran-era eller om Ed kommer att fortsätta ge ut album i andra format.

"Subtract" är namnet på Ed SHeerans kommande album som släpps i maj. Albumet blir därmed troligtvis hans sista i den matematiska serien som pågått under tio års tid.

10 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page