top of page

"Back to Black" - Ny film om Amy Winehouse på gång
Berättad ur sångerskans eget perspektiv ska filmen "Back to black" ge en aldrig tidigare skådad inblick i Amy Winehouses liv och tidiga karriär. Den 10 maj är det USA-premiär.


Amy Winehouse var en av Storbrittaniens största popsångerskor under 2000-talet. Det var på albumet "Back to Black" som hon fick sitt stora genombrott med låtara "Rehab", "Back to Black" och "Valerie". Trots Grammy-vinsterna och alla dessa framgångar var droger och alkohol en stor del av hennes tillvaro, något som skulle komma att ta hennes liv endast 27 år gammal, år 2011.


I den nya filmen "Back in Black" har skaparna med stöd av familjen skildrat hennes start som jazzsångerska i London, framgångerna men också motgångarna i hennes privatliv.


Skådespelaren Marisa Abela gestaltar musikikonen i biografin som kommer att få amerikansk premiär den 10 maj 2024, skriver Variety.

"Fifty shades of grey"-regissören Sam Taylor-Johnson regisserar filmen efter ett manus av Matt Greenhalgh. De två samarbetade tidigare i "Nowhere boy", John Lennon-biografin med Aaron Taylor-Johnson om den unga Beatlen från 2009.

Det är ännu oklart när premiären äger rum i Europa.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page