top of page

Apple släpper nya Mac Book Air

Uppdaterat: 5 mars 2023

I juli 2022 släpps nya Mac Book Air, meddelar Apple på sin hemsida. Fokus denna gång ligger på hållbarhet och prestanda. Air har genom åren haft huvudsyftet att gör allt enkelt och lättillgängligt för datoranvändaren. Under de senaste två åren har Apple släppt över 12 nya produkter och fortsätter lansera genom att främst förenkla utseendet och stärka innehållet. Denna gång är det inget undantag. Här är några intressanta detaljer om nya Mac Book Air.


Bekant utseende

Mac Book Air skiljer sig väldigt lite utseendemässigt mot den senaste Pro-modellen. Några enstaka nya detaljer i Magic Keyboard som nydesignad power-knapp och andra utbytta ikonbilder. Den har en ny laddningskabel innehållande MagSafe och finns också i den nya trevliga, färgen Midnattsblå. Modellen släpps i totalt fyra olika nyanser, midnattsblå, Stjärnglans, Rymdgrå och Silver och består av 100 % återvunnet aluminium.
M2-chippet

Med det nya chippet M2 kan Air leverera bättre prestanda utan en fläkt och är därmed helt tyst. Med M2 blir Air 1,4 gånger snabbare än de andra M1-modellerna och hela 15 gånger snabbare än Intel-modeller.

Mac Book Air har upp till 18 timmars batteritid och är laddad med 24 GB minne.


Skapad för att skapa

Apple är det ledande alternativet för kreativt skapande på dator tack vare sina omtyckta appar- Logic Pro X, Pages, Final Cut Pro med flera. Nu uppgraderas dessa och gör det ännu mer bekvämt och bättre både visuellt och ljudmässigt. Datorn är utrustad med Liquid Retina Skärm och förstärker därmed den visuella upplevelsen med 500 cd/m2 i ljusstyrka, stort färgomfång (P3) och true-tone teknik. Den har en uppsättning med tre mikrofoner och ett ljudsystem med fyra högtalare som är skapade för att ge ett rumsligt ljud.


Priset för nya Mac Book Air är 16 495 kr


Källor: apple.com
10 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page