top of page

Andersson Wij turnérar med ny musik

Uppdaterat: 13 maj

Tomas Andersson Wij är högaktuell. I vår åker han ut på Sverigeturné och med sig i bagaget tar han med sig nya låtar från albumet "Sorgsna sånger gör mig glad" som släpps den 29 januari.


Den folkkära låtskrivaren och artisten inleder det nya året 2024 med sprillans ny musik. Den här gången berättar Tomas öppet på sin hemsida om var han fått sin inspiration ifrån när han skrev titelspåret "Sorgsna sånger gör mig glad" som släpptes på singel den 15 december.

- Stämningen på Springsteens album The Ghost of Tom Joad kommer jag ofta tillbaka till. Det finns ett dunkelt ljus över den skivan och ett vilsamt sväng i gitarrspelet som inspirerat mig till flera låtar och arrangemang. Inte minst gäller det titelspåret "Sorgsna sånger gör mig glad", skriver han.

Han förklarar även hur skrivprocessen gick till.

- Jag skrev den i min lägenhet på Gotlandsgatan och som jag minns det gick det snabbt, för jag sögs in i den. Innan jag skulle sätta låten gick jag till restaurant Peppar och åt middag. Pratade inte med någon på ett par timmar, gick tillbaka till studion sen, rakt in i sångbåset och sjöng den en gång.


Foto: Erik Simander TT


"Vi kom från kapellen

som värmdes upp med ved

Från bot och från bättring

alla skulle med

Bönen brusade som älven

vi sjöng om en stad

bortom bergen och nöden

Sorgsna sånger gör mig glad"

/Ur "Sorgsna sånger gör mig glad"
1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rönndahl och Agerhäll leder Grammisgalan

Den 8 maj hålls Grammis 2024 på Annexet i Stockholm. Den 41:a upplagan leds av komiker-paret Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll och sänds, för första gången, på Youtube. Då var det återigen dags för G

Duane Eddy död - gitarrpionjären blev 86 år

Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade elgitarrsoundet på 1950-talet med sin "twang", har avlidit i sitt hem i Tennessee, USA, skriver New York Times. Gitarristen Duane Eddy, som revolutionerade

Commenti


bottom of page